martes, 6 de noviembre de 2012

Adéu al mercuri.L'element 80 de la taula periòdica, el mercuri (Hg) està prohibint-se en molt llocs, com Francia, als Estats Units, Dinamarca... Ja que es diu que al lliberarse és altament danyós.

El mercuri és un metall de color plata, brillant i molt pesat.

http://www.hablandodeciencia.com/articulos/wp-content/uploads/mercurio-gotas.jpg
El mercuri és molt contaminant, i moltes persones froten les "pelotites" de mercuri, i això es molt contaminant, també es pot encontrar en substàncies i objectes de laboratoris, instal·lacions sanitàries, indústries farmacèutiques, etc. I es pot trobar en: 

  • Sondes. 
  • Bateries.
  • Làmpares.
  • Termómetres.
  • Etc.


Aquest moviment de retirar el mercuri, va començar als hospitals de San Felipe i el Tórax, amb el Centre d'Estudis i Control de Contaminants (Cescco).

http://www.latribuna.hn/2012/10/07/jubilaran-al-mercurio-por-atacar-al-sistema-nervioso-central/


  • Causes que s'han donat amb el mercuri

Per exemple en l'época dels 70, a Japó, a causa de que una industria química va llançar al aigua grans quantitas de mercuri, moltes persones van morir, i altres van quedar lisiades. I va sorgir “El Síndrome de Minamata”, que es una afecció neurològica que ataca al sistema nerviós central. Presenten símptomes com: tremolor, depressió, pèrdua de memòria, canvis de personalitat i esgotament muscular, inclús ceguera.

Els investigadors finalment, estan buscant un altre element que puga substituïr al mercuri. Doncs hi ha persones que creuen haver trobat un altre element per a substituïr a aquest metall, el mercuri.
No hay comentarios:

Publicar un comentario